Gaardmand Lars Christensen

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maren Pedersdatter

Gaardmand Lars Christensen

  • Ægteskab (1): Maren Pedersdatter

Holtet

Fra "Elmelunds Ejendomshistorie, Understed".

Holtet, Matr 1 sydl. mfl.
Plettisholt, som gården oprindelig hed, blev efter opmålingen til den såkaldte landmålermatrikel i 1682 sat i hartkorn til 2 td. 4 skp. 3 fjk. 2 alb. og havde et dyrket areal på 17 tønder land. Efter 1844 matrikelen blev hartkornet forhøjet til 3 td. 4 skp. o fjk. 3/4 alb. og gammelskatten var 17 rd. 83 sk. Forhøjelsen af hartkornet efter den nye matrikel er ret enestående i Understed sogn, der som helhed blev sat ned fra 254 td. til 172 td. og de enkelte ejendomme som følge der af gennemgående fik ret så .store nedsættelser. De anførte tal er vedr. jorden i Understed sogn, gården havde allerede på et tidligt tidspunkt jord i Volstrup sogn.

Holtet var fæstegård under Sæbygård, og efter fæstegårdmand Jens Jensens død giftede hans enke af 2'ægteskab, Anne Pedersdatter sig den 28 november 1798 med Lars Christensen fra Nyholm, der overtog fæstet og efter hustruens død giftede han sig med Maren Pedersdatter.

Lars Christensen døde den 13 september 1834, 6o år gammel og enken Maren Pedersdatter gifte sig den 19 juli 1836, som 47 årig med Peder Jensen, der overtog fæstet, som han i 1845 overlod til Lars Christensen og Maren Pedersdatters søn Christen Larsen og flyttede til Albæk sogn.

Billede

Lars blev gift med Maren Pedersdatter.


Billede

Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af eak.erik@gmail.com