Arbejdsmand Svend Aage Jespersen
(1913-)
Elsa Johanne Charlotte Nielsen
(1916-)
Birthe Jespersen
(1937-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Smed Kurt Kjærager Kanstrup

Birthe Jespersen

  • Født: 1 Dec. 1937, Østergade 31, Brønderslev, Hjørring 2
  • Dåb: 27 Feb. 1938, Brønderslev Kirke, Brønderslev, Hjørring
  • Ægteskab (1): Smed Kurt Kjærager Kanstrup den 21 Mar. 1959 i Budolfi Kirke, Aalborg 1
Billede

  Notater:

Fra Nordjyske Stiftstidende 28. november 2012:
75 år:
Birthe Kanstrup, Bælumvej 18, Terndrup, fylder lørdag 75 år.
Birthe Kanstrup er født i Brønderslev, opvokset i Søndergade i Aalborg, hvor hun blev født som yngste barn af to søskende,
Hun blev uddannet på kontoret ved skibsmægler Aage Christensen, og her arbejdede hun, indtil hun fik sit første barn.
Hun og ægtefællen, Kurt Kjærager Kanstrup, flyttede 1. april 1965 til Terndrup, hvor Kurt startede som selvstændig smed i Terndrup på Bælumvej..
De flyttede til Terndrup på betingelse af, at Birthe stadig kunne tage til Aalborg og drikke kaffe i Anva sammen med sin mor hver fredag.
De første år boede familien på Skovvej, indtil de i 1970 flyttede til den nuværende adresse på Bælumvej 18.
Birthe har gennem årene været bogholder i smedevirksomheden. Sideløbende har hun arbejdet på dommerkontoret ved fredningsnævnet.
Da de lukkede virksomheden, startede Birthe som hjemmehjælper ved Skørping Kommune, hvor hun var ansat, indtil hun blev pensioneret på grund af sygdom.
Birthe Kanstrup har været aktiv i foreningslivet i Terndrup. Hun har været spejderleder og siddet i bestyrelsen for Terndrup idrætsforening i flere år, ligesom hun har været med i forretningsudvalget.
Siden Birthe lærte Kurt at kende, har hun nydt at tilbringe fritiden i familiens sommerhus i Blokhus, en interesse hele familien også deler. Det var ofte på motorcyklen, de smuttede en tur til Blokhus efter endt arbejdsdag.
Børnenes fritidsinteresser var vigtige for Birthe, så huset på Bælumvvej var ofte fyldt med unge mennesker. Og senere har børnebørn og oldebørn nydt godt af hendes omsorg. Det er fortsat mormor/farmor, der hjælper, når der er syge børne- eller oldebørn.
Da børnrbørnene kom til, blev de ældste passet hos mormor, der lærte dem vigtigheden i at få kaffe kl 15. Mange af ferierne er tilbragt med et eller flere af børnebørnene.
Den bedste ferie for Birthe og Kurt er, når hele familien er samlet på udflugt med madkurv, eller når Blokhus er samlingssted for hele flokken. De senere år er et par dage på Koldingfjord blevet et yndet udflugtssted.
Festen fejres i Terndruphallen.


Billede

Birthe blev gift med Smed Kurt Kjærager Kanstrup, søn af Chauffør Markus Theodor Kanstrup Jensen og Annine Marie Kjærager, den 21 Mar. 1959 i Budolfi Kirke, Aalborg.1 (Smed Kurt Kjærager Kanstrup blev født den 22 Aug. 1935 i Hadsundvej 106, Vejgaard, Aalborg 3 og dåb den 1 Dec. 1935 i Vejgaard Kirke, Aalborg.)


Billede

Kilder


1 Rigsarkivet, KB Budolfi, Aalborg 1955V-1966V opsl 94 no 6. Kurt Kjærager Kanstrup og Birthe Jespersen vielse.

2 Rigsarkivet, KB Brønderslev, Hjørring 1936FKV-1939FKV opsl 143 no 62. Birthe Jespersen fødsel.

3 Rigsarkivet, KB Vejgaard, Aalborg 1932F-1939F opsl 91 no 73. Kurt Kjærager Kanstrup fødsel.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af eak.erik@gmail.com